2013. június 30., vasárnap

Kiss quick

Fandom: Doctor Who, hetedik évad
Páros: Doktor/Clara (Whouffle)
Korhatár: 12?
Megjegyzés: egyszavas prompt volt (tender) eredetileg, aztán a klasszikus százszavasból ez lett. Kusza valami, ami rájuk emlékeztet. Ez a dal ment közben, de nem figyeltem a szövegére, így csak a hangulata ragadt meg:



Nem is volt többre idejük, vagy talán igen, de az időre sok mindent rá lehetett fogni. Egy halvány szó, leheletfinom elnyílt ajkak között, édes, elbűvölt. Még csak nem is súrolták egymást, a milliméter hely közöttük, ahova később annyi mindent be lehetett illeszteni, az őrült, eszeveszett vágyat, hogy mindent tudjanak a másikról, hogy elvegyék mindenki mástól, ez az emberi önzőség egy szívmelengető, ártatlan megnyilvánulása.. Nem, erre volt még idő.
Annyi idejük volt, amibe nem gondoltak bele. Minden más rohant körülöttük és ők is rohantak, egyfolytában, bár többé nem menekülve. Ígéret volt és remény a csóknak aligha nevezhető csókban, és szenvedély, több, mint amennyit éjszakák alatt el tudtak volna mondani a másiknak. 
Selyem volt és balzsam, az a fajta szerelem, ami lehűsít, mielőtt a végtelenségig, kínzóan végigperzselne. Egy játék volt, a komoly paradoxon nevetése, egyszerre triviális és komplikált az egész helyzet. Alattuk egy folyó örvénylett, mellettük emberek sétáltak el, rájuk sem pillantva, halandó és örökkévaló.
A lány feje szédelgett a szimbólumoktól, villámsújtottan, egyenesen állt a korlátba kapaszkodva. Ígéretek és remények villantak fel az agya mélyén valahol, de még nem akart velük foglalkozni. Nagyot nyelve nézett fel lassan a férfi szemébe, csendes vihar, a formájára legmélyebb öntudatlanságában is emlékezett, a színére nem. Mintha a saját tekintetét látta volna benne. Óvatos, de biztos, sokat tudó, mégis a legtöbbet most tanuló, és annyira, de annyira gyengéd, mintha a kezei között nem kezeket, apró derekat tartott volna, hanem egyenesen a lány szívét, törékeny és értékes dolgot, vigyázva, hogy a begyógyult horzsolásokat fel ne sértse. Szinte... emberi volt, a lehető legjobb értelemben.
Óvatos, gyors puszi, a nevetés buborékja a mellkasukban. Aztán rohanás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése